WeQuit

WeQuit biedt effectieve ondersteuning voor mensen die willen stoppen met roken.


Wat kunt u verwachten?

Het traject begint met een persoonlijke telefonische intake, waarbij uw rookgeschiedenis wordt besproken en het programma wordt toegelicht. Op basis van uw situatie wordt een op maat gemaakt ‘stopplan’ opgesteld. Na de intake volgen 6 sessies in de vorm van videogesprekken, individueel of in kleine groepen, gedurende 6 opeenvolgende weken. Elke sessie duurt 45 minuten. Na afronding van het programma nemen we na 6 en 12 maanden opnieuw contact met u op voor een evaluatie en verdere ondersteuning. Tijdens het programma wordt u begeleid door een ervaren psycholoog. De gebruikte methode is gebaseerd op Cognitieve Gedragstherapie (CGT).


Kosten en vergoeding

De kosten van het programma, inclusief nicotinevervangende middelen of ondersteunende medicatie, worden volledig gedekt door de basisverzekering. Er zijn geen kosten verbonden aan uw eigen risico.


Deelnemersvoorwaarden

Iedereen die in hetzelfde kalenderjaar nog niet eerder aan een vergelijkbaar stoppen-met-roken-traject heeft deelgenomen, kan deelnemen aan WeQuit. Toegang tot een internetverbinding is vereist voor de online videosessies.


Aanmeldproces

Nadat u heeft gekozen voor WeQuit, wordt er binnen enkele werkdagen telefonisch contact met u opgenomen door WeQuit om een telefonische intake met u te plannen.


Voordelen van WeQuit:

  • Trajecten ook beschikbaar in de avonden en weekenden.
  • Ervaren psychologen.
  • Snelle start na inschrijving.
  • 100% vergoed, incl. nicotinevervangers / medicatie.
  • Mogelijkheid tot groepsverband of individuele begeleiding.
  • Volledig online of telefonisch.

Wilt u liever deelnemen aan een fysiek stoppen-met-roken programma? Kies dan voor Rookvrij & Fitter.