SLIMMER (GLI)

SLIMMER is een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) voor volwassenen met overgewicht en een verhoogd gezondheidsrisico. Het 2-jarige programma richt zich op het duurzaam verbeteren van de leefstijl, waarbij u begeleiding krijgt van een diëtist, een fysiotherapeut/oefentherapeut en een leefstijlcoach.


Wat kunt u verwachten?

Het SLIMMER programma duurt 2 jaar en bestaat uit een intensief voedings- en beweegprogramma van 6 maanden en een onderhoudsprogramma van 18 maanden. Het programma omvat individuele afspraken en groepsbijeenkomsten en je wordt begeleid naar lokaal beweegaanbod en ondersteund door terugkommomenten. Onderwerpen die aan bod komen zijn voeding, beweging, slaap, stress & ontspanning. De uitvoering is in handen van zorgverleners (een diëtist, een fysio- en oefentherapeut, leefstijlcoach) en lokale beweegprofessionals. Het programma wordt uitgevoerd op een fysieke locatie bij u in de buurt.


Kosten en vergoeding

  • Het kost geen geld om mee te doen. De kosten voor het meedoen worden vergoed vanuit de basisverzekering. Het gaat ook niet eerst van uw eigen risico af
  • Om in aanmerking te komen voor vergoeding heeft u wel een (nieuwe) verwijzing van uw huisarts nodig. Let op: een verwijzing van uw huisarts naar een zorgverlener in het ziekenhuis die u heeft aangemeld bij Beter Verwijs is niet geldig als verwijsbrief.

Deelnemersvoorwaarden

Om in aanmerking te komen voor volledige vergoeding vanuit de basisverzekering, moeten deelnemers voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • U bent 18 jaar of ouder;
  • U heeft een BMI tussen 25 en 30 met (een verhoogde kans op) diabetes, hart- en vaatziekten, slaapapneu, artrose of een vergrote buikomvang (voor vrouwen geldt: meer dan 88 cm en voor mannen meer dan 102 cm);
  • Óf u heeft een BMI hoger dan 30.

Aanmeldproces

Nadat u heeft gekozen voor SLIMMER, is het belangrijk dat u alvast een verwijsbrief van uw huisarts vraagt. Binnen een paar dagen na uw aanmelding neemt de SLIMMER-leefstijlcoach contact met u op. Samen bespreken jullie wat er verder gaat gebeuren.