Rookvrij en Fitter

Met ondersteuning van onze coaches is de kans veel groter dat je voor altijd gestopt blijft. In het programma is er ook aandacht voor beweging. Daardoor heb je minder last van ontwenningsverschijnselen en drang naar sigaretten. De begeleiding gebeurt in groepssessies of individuele sessies. Dit is afhankelijk van je voorkeur. Ook mag je als deelnemer zelf bepalen welk soort begeleiding (online, fysiek of telefonisch) het beste bij je past.

Hoe werkt het? 
1. De coach neemt binnen drie dagen contact met je op voor een korte kennismaking om meer te vertellen over het programma en vragen te beantwoorden. In deze kennismaking wordt bepaald of jij als deelnemer past bij het programma. Als dat zo is, wordt er een kennismaking (60 minuten) gepland waarin het ‘stopmoment’ vastgelegd wordt.
2. Je ontvangt thuis een knijpbal en handboek. Het handboek helpt jou als deelnemer bij het stoppen. Het is een handboek vol informatie en oefeningen.
3. Je start officieel op het afgesproken stopmoment. Dit is het moment dat de intensieve begeleiding start. (2 x per week bij groepssessies) en 1 x per week bij individuele sessies). De start kan op locatie, online of telefonisch plaatsvinden. Tijdens de sessies wordt er altijd bewogen of wordt beweging gestimuleerd. Mensen die meer bewegen, hebben namelijk minder last van ontwenningsverschijnselen, drang naar sigaretten en komen minder aan.
4. Na de intensieve begeleiding vindt het afsluitende gesprek plaats (ongeveer twee of drie weken na de start). Na het programma mag je het hele jaar blijven meelopen met wandelingen van Fresh Air Walks samen met andere stoppers kun je lid blijven van de online community.”

Kosten: Rookvrij & Fitter wordt volledig vergoed door jouw basisverzekering. Er is geen eigen risico. Ook eventuele nicotine vervangende middelen of medicatie wordt vergoed.

Deelnamevoorwaarden: iedereen die rookt en wil stoppen mag deelnemen (één keer per kalenderjaar). Keuze voor soort begeleiding (online, fysiek of telefonisch) mag zelf worden gemaakt. Keuze voor fysieke begeleiding wordt op basis van reisafstand beoordeeld.

Tijd: de exacte duur is afhankelijk van je keuze voor groepssessies of individuele begeleiding. Er zijn zes groepssessies van 60 minuten of drie individuele sessies van 30 minuten. Vanaf de stopdatum krijg je één maand intensieve begeleiding. Na deze periode kun je deelnemen aan de community.