Rookvrij en Fitter

Met ondersteuning van onze coaches is de kans veel groter dat u voor altijd gestopt blijft. In het programma is er ook aandacht voor beweging. Daardoor heeft u minder last van ontwenningsverschijnselen en drang naar sigaretten. De begeleiding gebeurt in groepssessies of individuele sessies. Dit is afhankelijk van uw voorkeur. Ook mag u als deelnemer zelf bepalen welk soort begeleiding (online, fysiek of telefonisch) het beste bij u past.

Hoe werkt het?

1. Binnen drie dagen neemt de coach van Rookvrij & Fitter contact met u op voor een kort kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek wordt meer informatie gegeven over het  programma en worden uw vragen beantwoord. Op basis van deze kennismaking wordt bepaald of u geschikt bent als deelnemer aan het programma. Indien dat het geval is, wordt er een uitgebreidere kennismaking (60 minuten) gepland waarin het ‘stopmoment’ wordt vastgesteld.

2. Thuis ontvangt u een knijpbal en handboek. Het handboek is een hulpmiddel tijdens de stoppoging. Het bevat informatie en oefeningen.

3. Op het afgesproken stopmoment begint u officieel met het programma. Op dit moment start de intensieve begeleiding, die plaatsvindt via groepssessies (2 keer per week) of individuele sessies (1 keer per week). De sessies kunnen zowel op locatie, online als telefonisch plaatsvinden. Het stimuleren van beweging is belangrijk, omdat mensen die meer bewegen, doorgaans minder last hebben van ontwenningsverschijnselen, minder verlangen naar sigaretten hebben en minder aankomen.

4. Na de intensieve begeleiding vindt er een afsluitend gesprek plaats, meestal ongeveer twee of drie weken na de start van het programma. Na afloop van het programma kunt u gedurende het hele jaar blijven deelnemen aan wandelingen van Fresh Air Walks en lid blijven van de online community, samen met andere stoppers.

Kosten: Rookvrij & Fitter wordt volledig gedekt door uw basisverzekering. U hoeft geen eigen risico te betalen. Bovendien worden eventuele kosten voor nicotine vervangende middelen of medicatie vergoed.

Deelnamevoorwaarden: iedereen die rookt en wil stoppen mag deelnemen (één keer per kalenderjaar). U heeft de vrijheid om te kiezen welk type begeleiding u kiest: online, fysiek of telefonisch. Indien u kiest voor fysieke begeleiding, wordt dit beoordeeld op basis van de reisafstand.

Tijd: de exacte duur is afhankelijk van uw keuze voor groepssessies of individuele begeleiding. Er zijn zes groepssessies van 60 minuten of drie individuele sessies van 30 minuten. Vanaf de stopdatum krijgt u één maand intensieve begeleiding. Na deze periode kunt u deelnemen aan de community.

Bekijk alle leefstijlbegeleidingen