Rookvrij en Fitter

Rookvrij & Fitter biedt effectieve ondersteuning om definitief te stoppen met roken. Naast stoppen met roken is er ook aandacht voor beweging in het programma waardoor ontwenningsverschijnselen verminderen en de drang naar sigaretten afneemt.


Wat kunt u verwachten?

Het programma start met een intensieve begeleiding via groepssessies (2 keer per week) of individuele sessies (1 keer per week), zowel op locatie, online als telefonisch. Na de intensieve begeleiding volgt een afsluitend gesprek, ongeveer twee of drie weken na de start. Na het programma kunt u het hele jaar door deelnemen aan wandelingen van Fresh Air Walk en lid blijven van de online community.

Tijdens het kennismakingsgesprek met een coach wordt meer informatie gegeven over het programma en worden uw vragen beantwoord. Op basis hiervan wordt beoordeeld of u geschikt bent als deelnemer. Indien geschikt, wordt er een uitgebreidere kennismaking (60 minuten) gepland, waarin het ‘stopmoment’ wordt vastgesteld. Als onderdeel van het programma krijgt u een knijpbal en een handboek als hulpmiddelen tijdens uw stoppoging met informatie en oefeningen. De exacte duur van het programma varieert, afhankelijk van uw keuze voor groepssessies of individuele begeleiding. Er zijn zes groepssessies van 60 minuten of drie individuele sessies van 30 minuten.


Kosten en vergoeding

De kosten voor deelname aan Rookvrij & Fitter worden volledig gedekt door de basisverzekering, inclusief eventuele kosten voor nicotinevervangende middelen of medicatie. Er zijn geen kosten voor uw eigen risico.


Deelnemersvoorwaarden

Iedereen die wil stoppen met roken mag deelnemen (maximaal één keer per kalenderjaar). U heeft de vrijheid om te kiezen welk type begeleiding u wens; online, fysiek of telefonisch. Bij fysieke begeleiding wordt de reisafstand beoordeeld.


Wilt u liever deelnemen aan een online stoppen-met-roken programma? Kies dan voor WeQuit.