Leefstijlbegeleiding | Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) MiGuide | online

MiGuide helpt mensen met (ernstig) overgewicht bij het verbeteren van de leefstijl door leefstijlcoaching in combinatie met een handige app. Het programma duurt 2 jaar en wordt vergoed vanuit de basisverzekering.

Hoe werkt het?
Het programma bestaat uit groepssessies, individuele gesprekken met een leefstijlcoach en u krijgt allerlei digitale middelen ter ondersteuning. Alle sessies zijn online, via videobellen. Zo kunt u gemakkelijk vanuit uw eigen vertrouwde plek deelnemen. Het programma is erop gericht om u te helpen om met kleine stapjes uw gewoontes en gedrag te veranderen. Zo komt u  steeds dichter bij uw doel en is het makkelijker vol te houden. U krijgt ook gratis toegang tot de MiGuide app, die kan ondersteunen bij uw leefstijl doelen.

Kosten: het programma wordt 100% vergoed vanuit de basisverzekering met een doorverwijzing van de huisarts. Er is geen sprake van een eigen risico.

Deelnamevoorwaarden: het MiGuide CooL programma is geschikt voor u als u zich gezonder en fitter wilt voelen en gemotiveerd bent om de komende 2 jaar actief met uw leefstijl aan de slag te gaan. Daarnaast is het belangrijk dat u de Nederlandse taal beheerst. Alle sessies zijn online, dus het is fijn als je u redelijk digitaal vaardig bent en in het bezit bent van een smartphone voor het gebruik van de MiGuide app. Om in aanmerking te komen voor volledige vergoeding vanuit de basisverzekering, zijn er een aantal voorwaarden:
– U bent 18 jaar of ouder
– U heeft een BMI tussen 25 en 30 met daarbij (een verhoogde kans op) diabetes, hart- en vaatziekten, slaapapneu, artrose of een vergrote buikomvang (voor vrouwen geldt: meer dan 88 cm en voor mannen meer dan 102 cm) OF;
– U heeft een BMI boven 30

Tijd: na aanmelding plannen we eerst een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek in van ongeveer 10 minuten. Tijdens dit gesprek wordt eventueel een intakegesprek met de leefstijlcoach ingepland. Dit gesprek zal een uur duren.  Wanneer u start met het programma kunt u rekenen op gemiddeld 1 uur per week voor het maken van opdrachten, het lezen van achtergrondinformatie en het bijwonen van online sessies. Daarnaast bent u dagelijks bezig met het nemen van kleine stapjes om gezonde gewoontes aan te leren. Hoeveel tijd dit vraagt hangt helemaal af van uw eigen doelen en situatie.

Bekijk alle leefstijlbegeleidingen