CooL - MiGuide

CooL-MiGuide is een Gecombineerde Leefstijl Interventie met een digitale focus, bedoeld om mensen met (ernstig) overgewicht te ondersteunen bij het verbeteren van hun leefstijl. Dit programma combineert  leefstijlcoaching met een handige app.


Wat kunt u verwachten?

Het programma bestaat uit (digitale)groepssessies, individuele gesprekken met een leefstijlcoach, en verschillende digitale middelen voor ondersteuning. Alle sessies vinden online plaats via videobellen, zodat u comfortabel vanuit uw eigen vertrouwde omgeving kunt deelnemen. Het doel is om u stap voor stap te begeleiden bij het veranderen van uw gewoontes en gedrag, met als resultaat dat u dichterbij uw doelen komt en het makkelijker vol kunt houden. U krijgt ook gratis toegang tot de MiGuide app, die kan helpen bij het bereiken van uw leefstijldoelen. Gedurende het programma, dat gemiddeld 1 uur in de week in beslag neemt, werkt u aan opdrachten, leest u achtergrondinformatie en neemt u deel aan online sessies. Daarnaast investeert u dagelijks tijd in het zetten van kleine stappen naar gezondere gewoontes, afhankelijk van uw persoonlijke doelen en situatie.


Kosten en vergoeding

De kosten van het CooL-MiGuide programma worden volledig vergoed door de basisverzekering. Een (nieuwe) verwijzing van uw huisarts is vereist. Er zijn geen kosten verbonden aan uw eigen risico. Let op: een verwijzing van uw huisarts naar een zorgverlener in het ziekenhuis die u heeft aangemeld bij Beter Verwijs is niet geldig als verwijsbrief. 


Deelnemersvoorwaarden

Om deel te nemen aan het CooL-MiGuide programma, moet u aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Motivatie om gedurende de komende 2 jaar actief aan uw leefstijl te werken.
  • Beheersing van de Nederlandse taal.
  • Redelijke digitale vaardigheden en bezig van een smartphone voor het gebruik van de MiGuide app.

Aanvullende voorwaarden voor volledige vergoeding vanuit de basisverzekering:

  • Leefstijl van 18 jaar of ouder.
  • BMI tussen 25 en 30 met (een verhoogde kans op) diabetes, hart- en vaatziekten, slaapapneu, artrose of een vergrote buikomvang (voor vrouwen geldt: meer dan 88 cm en voor mannen meer dan 102 cm) Of;
  • BMI boven 30.

Aanmeldproces

Nadat u heeft gekozen voor CooL-MiGuide plant MiGuide een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek van ongeveer 10 minuten. Tijdens dit gesprek kan er ook een intakegesprek ingepland worden met de leefstijlcoach. Dit gesprek duurt ongeveer een uur. Als na de intake blijkt dat u voldoet aan de deelnemersvoorwaarden, kunt u zo snel mogelijk starten.


CooL-MiGuide of de standaard CooL?

CooL-MiGuide onderscheidt zich van de standaard CooL-variant door het gebruik van beeldbellen en de integratie van de MiGuide app. Het heeft een sterkere digitale focus met online communicatiekanalen voor consultatie en begeleiding, en biedt extra digitale instrumenten voor begeleiding gedurende het programma.