Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) MiGuide

MiGuide helpt mensen met (ernstig) overgewicht bij het verbeteren van de leefstijl door leefstijlcoaching in combinatie met een handige app. Het programma duurt 2 jaar en wordt vergoed vanuit de basisverzekering.

Hoe werkt GLI MiGuide?

Het programma bestaat uit groepssessies, individuele gesprekken met een leefstijlcoach en u krijgt allerlei digitale middelen ter ondersteuning. Alle sessies zijn online, via videobellen. Zo kunt u gemakkelijk vanuit uw eigen vertrouwde plek deelnemen. Het programma is erop gericht om u te helpen om met kleine stapjes uw gewoontes en gedrag te veranderen. Zo komt u  steeds dichter bij uw doel en is het makkelijker vol te houden. U krijgt ook gratis toegang tot de MiGuide app, die kan ondersteunen bij uw leefstijl doelen.

Kosten

Het programma wordt 100% vergoed vanuit de basisverzekering met een doorverwijzing van de huisarts. Er is geen sprake van een eigen risico.

Tijd

Na uw aanmelding plant MiGuide eerst een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek van ongeveer 10 minuten. Tijdens dit gesprek kunnen we eventueel een intakegesprek met de leefstijlcoach inplannen, dat ongeveer een uur duurt.
Wanneer u begint met het programma, dient u gemiddeld 1 uur per week te besteden aan het maken van opdrachten, het lezen van achtergrondinformatie en het bijwonen van online sessies. Daarnaast werkt u dagelijks aan het nemen van kleine stappen om gezonde gewoontes aan te leren.  De hoeveelheid tijd dat dit vraagt hangt af van uw eigen doelen en situatie.

Deelnemersvoorwaarden

Om deel te kunnen nemen aan MiGuide CooL-programma zult u aan de volgende voorwaarden moeten voldoen:

  • Motivatie: u wilt zich gezonder en fitter voelen en bent bereid om de komende 2 jaar actief aan de slag te gaan met uw leefstijl.
  • Taalbeheersing: het is belangrijk dat u de Nederlandse taal beheert.
  • Digitale vaardigheden: aangezien alle sessies online plaatsvinden, is het nodig dat u redelijk digitaal vaardig bent en in het bezig bent van een smartphone voor het gebruik van de MiGuide app.

Om in aanmerking te komen voor volledige vergoeding vanuit de basisverzekering, gelden er aanvullende voorwaarden:

  • U bent 18 jaar of ouder
  • U heeft een BMI tussen 25 en 30 met daarbij (een verhoogde kans op) diabetes, hart- en vaatziekten, slaapapneu, artrose of een vergrote buikomvang (voor vrouwen geldt: meer dan 88 cm en voor mannen meer dan 102 cm) Of;
  • U heeft een BMI boven 30