Coaching op Leefstijl

Het Coaching op Leefstijl-programma (CooL), een onderdeel van de Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI), biedt ondersteuning aan mensen met (ernstig) overgewicht om hun leefstijl te verbeteren. Gedurende een periode van 2 jaar ontvangen deelnemers coaching op locatie.


Wat kunt u verwachten?

In het CooL-programma hebben deelnemers groepssessies en individuele gesprekken met een leefstijlcoach, allemaal op een fysieke locatie naar keuze. Tijdens het programma helpt de coach bij het stap voor stap veranderen van gewoontes en gedrag, zoals voeding, beweging, slaap, stress en ontspanning. Je leert samen met de coach hoe je dichter bij je doelen kunt komen en het makkelijker kunt volhouden. Jullie bekijken wat er al goed gaat, stellen doelen en werken eraan in je eigen tempo. Deelnemers worden aangemoedigd om zelf actief mee te doen.


Kosten en vergoeding

De kosten van Coaching op Leefstijl worden volledig vergoed door de basisverzekering. Een (nieuwe) verwijzing van uw huisarts is vereist en er zijn geen kosten die in rekening worden gebracht op uw eigen risico. Let op: een verwijzing van uw huisarts naar een zorgverlener in het ziekenhuis die u heeft aangemeld bij Beter Verwijs is niet geldig als verwijsbrief.


Deelnemersvoorwaarden

Om in aanmerking te komen voor volledige vergoeding vanuit de basisverzekering, moeten deelnemers voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • U bent 18 jaar of ouder;
  • U heeft een BMI tussen 25 en 30 met (een verhoogde kans op) diabetes, hart- en vaatziekten, slaapapneu, artrose of een vergrote buikomvang (voor vrouwen geldt: meer dan 88 cm en voor mannen meer dan 102 cm);
  • Óf u heeft een BMI hoger dan 30.

Aanmeldproces

Nadat u heeft gekozen voor Coaching op Leefstijl, is het belangrijk dat u alvast een verwijsbrief van uw huisarts vraagt. Binnen een paar dagen na uw aanmelding neemt de leefstijlbegeleider contact met u op. Samen bespreken jullie wat er verder gaat gebeuren.