Gewichtsconsulent BGN

Een BGN-gewichtsconsulent is er om u te helpen naar een gezonder gewicht door het verbeteren van uw voedingspatroon. Er wordt niet gewerkt met maaltijdvervangers en afslanksupplementen. Gewoon gezonde voeding is het uitgangspunt in onze adviezen. U werkt daarom met gewone, gezonde voeding naar uw doelen, samen met de consulent.

BGN hanteert de Richtlijnen Goede Voeding, de Voedingsnormen en de Beweegrichtlijnen. Deze zijn opgesteld om zoveel mogelijk je gezondheid te bevorderen en ziektelast te voorkomen.

Hoe werkt het?

1. Na de aanmelding bij Beter Verwijs neemt de gekozen gewichtsconsulent contact met u op voor het plannen van een persoonlijke intake.
2. Voordat er een voedingsadvies wordt gegeven, brengen we uw huidige leefstijl in kaart. Wat eet u op dit moment, wat voor werk doet u, sport u en heeft u een dieetverleden? We nemen het allemaal mee. Geen mens is hetzelfde en daarom zijn de adviezen van BGN altijd maatwerk.
3. In kleine stapjes werken we toe naar een gezond voedingspatroon en een gezond gewicht.
Het traject zal vooral fysiek plaatsvinden, maar kan ook online. Dit is afhankelijk van uw situatie en werkwijze van de consulent.

Kosten

De kosten zijn per gewichtsconsulent verschillend en de vergoeding hangt af van uw verzekering. Een aantal zorgverzekeraars vergoeden (een gedeelte) vanuit de aanvullende verzekering. Dit is afhankelijk van uw zorgverzekeraar. Er is geen sprake van uw eigen risico. Vraag tijdens de intake met uw consulent naar de vergoeding die voor u van toepassing is.

Tijd

De duur van de begeleiding is per persoon verschillend. Dit kan variëren van 3 maanden tot 1,5 jaar. Na de intake volgen er vervolgconsulten.

Deelnemersvoorwaarden

U kunt niet deelnemen aan de gewichtsconsulent als u:

  • om medische redenen voeding nodig heeft die aan specifieke eisen moet voldoen of;
  • een ziekte heeft als gevolg van overgewicht of obesitas