Gewichtsconsulent (BGN)

Een gewichtsconsulent is er om u te begeleiden naar een gezonder gewicht door middel v het verbeteren van uw voedingspatroon. Er wordt niet gewerkt met maaltijdvervangers en afslanksupplementen. Gewoon gezonde voeding is het uitgangspunt in onze adviezen. U werkt daarom, samen met de consulent met gewone, gezonde voeding naar uw doelen.

Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN)  hanteert de richtlijnen Goede Voeding, de Voedingsnormen en de Beweegrichtlijnen. Deze zijn opgesteld om zoveel mogelijk je gezondheid te bevorderen en ziektelast te voorkomen.


Wat kunt u verwachten?

Voorafgaand aan het voedingsadvies wordt uw huidige leefstijl in kaart gebracht. Hierbij wordt rekening gehouden met uw huidige eetgewoonten, werk, sportactiviteiten en eventueel dieetverleden. Aangezien iedereen uniek is, zijn de adviezen van BGN altijd maatwerk. Het begeleidingstraject vindt hoofdzakelijk fysiek plaats, maar kan ook online zijn, afhankelijk van uw situatie en de werkwijze van de consulent. De duur van de begeleiding is per persoon verschillend. Dit kan variëren van 3 maanden tot 1,5 jaar. Na de intake volgen er vervolgconsulten.


Kosten en vergoeding

De kosten verschillen per gewichtsconsulent en de vergoeding is afhankelijk van uw verzekering. Sommige zorgverzekeraars vergoeden (een gedeelte) vanuit de aanvullende verzekering. Neem contact op met uw verzekeraar om te achterhalen hoe dit voor u is geregeld. Er worden geen kozen in rekening gebracht op uw eigen risico.


Deelnemersvoorwaarden

U kunt niet deelnemen aan de gewichtsconsulent als u voeding heeft die aan specifieke medische eisen moet voldoen of als u een ziekte heeft als gevolg van overgewicht of obesitas. In die gevallen is begeleiding door een dietist wellicht meer geschikt.


Aanmeldproces

Nadat u heeft gekozen voor BGN Gewichtsconsulent neemt de gekozen gewichtsconsulent binnen enkele werkdagen contact met u op voor het plannen van een persoonlijke intake.