BeterVerwijs Dietisten

Diëtisten

Een diëtist is een specialist op het gebied van voeding, zowel in situaties van ziekte als gezondheid. U kunt bij een diëtist terecht voor begeleiding bij gewichtsvermindering of gewenste gewichtstoename of voor aansterken voor of na een operatie. Maar ook voor voedingsadvies bij klachten zoals een hoge bloeddruk of hoog cholesterolgehalte, diabetes, voedselallergie en het prikkelbare darm syndroom.


Wat kunt u verwachten?

Op basis van een uitgebreid gesprek over hoe uw huidige voeding en leefstijl eruitzien, inclusief aspecten zoals beweging, slaap, alcohol, roken, ontspanning en uw persoonlijke doelen, wordt er een behandelplan opgesteld. In dit behandelplan worden praktische tips gegeven om uw voeding te verbeteren. Dit is de globale werkwijze van een diëtist. De exacte opzet van het programma is afhankelijk van de gekozen diëtist.


Kosten en vergoeding

Vanuit de basisverzekering wordt per kalenderjaar, drie uur dieetadvisering door een diëtist vergoed. De kosten via de basisverzekering worden verrekend met het verplicht eigen risico. Heeft u een aanvullende verzekering, dan kunt u vanaf het vierde uur de vergoeding uit uw aanvullende verzekering gebruiken


Deelnemersvoorwaarden

Iedereen kan kiezen voor begeleiding vanuit een diëtist.


Aanmeldproces

Nadat u heeft gekozen voor een diëtist wordt er binnen enkele werkdagen contact met u opgenomen door een diëtist om een eerste afspraak te plannen.