BeterVerwijs Dietisten

Diëtisten

Een diëtist is een specialist op het gebied van voeding, zowel bij ziekte als gezondheid. U kunt bij een diëtist terecht voor begeleiding bij gewichtsvermindering of gewenste gewichtstoename en aansterken voor of na een operatie. Maar ook voor voedingsadvies bij klachten zoals een hoge bloeddruk of hoog cholesterolgehalte, diabetes, voedselallergie en het prikkelbare darm syndroom.

Hoe werkt het?

Nadat u zich via Beter Verwijs heeft aangemeld, neemt een diëtist binnen twee werkdagen contact met u op om een eerste afspraak te plannen. Bij het eerste gesprek wordt uitgebreid met u besproken hoe uw voeding en leefstijl ten aanzien van beweging, slapen, alcohol, roken, ontspanning en dergelijke er nu uitziet en wat uw persoonlijke doelen zijn. Naar aanleiding van al deze informatie wordt samen met u een behandelplan opgesteld. U krijgt praktische tips om uw voeding te verbeteren.

Kosten

Vanuit de basisverzekering wordt per kalenderjaar, drie uur dieetadvisering door een diëtist vergoed. Heeft u een aanvullende verzekering, dan is er mogelijk ook daarin nog extra tijd die vergoed wordt voor een diëtist. De kosten via de basisverzekering worden verrekend met het verplicht eigen risico. Maar de vergoeding vanuit de aanvullende verzekering niet.

Deelnemersvoorwaarden

Iedereen kan naar een diëtist.