The Right Meal

The Right Meal ondersteunt bij het kiezen van de juiste maaltijd (van het kopen tot de bereiding). De diëtist geeft voedingsadviezen en stelt een voedingsplan op.


Wat kunt u verwachten?

Bij The Right Meal ontvangt u professionele ondersteuning bij het volledige proces rondom maaltijdkeuzes, van aankoop tot bereiding. De diëtisten geven deskundig voedingsadvies en stellen op maat gemaakte voedingsplannen op. De bijbehorende The Right Meal app, voorziet in eenvoudige recepten die zijn afgestemd op uw specifieke zorgvraag, thuissituatie en financiële mogelijkheden. Na de eerste intake die een uur duurt volgen er 2-4 persoonlijke consulten met een diëtist die elk 15 minuten duren. Binnen drie dagen na de intake ontvangt u een voedingsplan op maat via de app, inclusief 25 recepten die speciaal voor u zijn samengesteld. Elke maand worden er 10 nieuwe recepten worden toegevoegd aan uw voedingsplan, zodat u altijd nieuwe en gevarieerde maaltijdopties heeft. Naast de consulten heeft u minimaal 6 maanden toegang tot de app. De app kan ook handig worden gedeeld met uw naasten of mantelzorgers.


Kosten en vergoeding

De kosten voor de eerste drie uur worden vergoed door de basisverzekering (door de meeste zorgverzekeraars). Vergoeding voor The Right Meal valt onder diëtetiek’. De kosten via de basisverzekering worden verrekend met het verplicht eigen risico. Dit betekent dat wanneer uw eigen risico nog niet is verbruikt, deze kosten eerst worden verrekend. Hiervoor betaalt u een tarief van 63-73 euro per uur. De exacte vergoeding is afhankelijk van uw zorgverzekering en polisvoorwaarden, waarbij u de kosten niet vooraf hoeft te betalen. Voor een nauwkeuring overzicht van vergoeding raden wij aan contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

Heeft u een aanvullende verzekering? Dan kunt u vanaf het vierde uur de vergoeding uit uw aanvullende verzekering gebruiken.

Belangrijk: indien u verzekerd bent bij CZ, wordt 70% van de kosten vergoed, met gebruikmaking van uw eigen risico. 

Deelnemersvoorwaarden


Iedereen kan deelnemen aan The Right Meal, met uitzondering van mensen met een nierziekte.


Aanmeldproces 

Nadat u heeft gekozen voor The Right Meal, neemt The Right Meal binnen enkele werkdagen contact met u op voor een kennismaking via (beeld)bellen.