The Right Meal

The Right Meal ondersteunt mensen die ziek zijn of hun leefstijl willen aanpassen met een persoonlijk voedingsplan en gepersonaliseerde recepten via The Right Meal app. The Right Meal werkt online, waardoor deelnemers niet hoeven te reizen.


Wat kunt u verwachten?

Bij The Right Meal ontvangt u professionele ondersteuning bij het volledige proces rondom maaltijdkeuzes, van aankoop tot bereiding. De diëtisten voeren online een uitgebreid intakegesprek waarin uw persoonlijke situatie en omstandigheden besproken worden. Samen stellen jullie doelen op. Uw persoonlijke diëtist maakt een persoonlijk voedingsplan en geeft praktische tips. Deze tips zijn 24/7 te raadplegen in The Right Meal app waarin u ook vragen kunt stellen via de chat. Door regelmatig contact met de diëtist en door gebruik te maken van de praktische tips en recepten is het, zonder veel moeite, mogelijk om uw eetpatroon aan te passen. Na de eerste intake van een uur volgen er 2-4 persoonlijke consulten met een diëtist die elk 15 minuten duren. Binnen drie dagen na de intake ontvangt u een voedingsplan op maat via de app, inclusief 25 recepten die speciaal voor u zijn samengesteld. Elke maand worden er 10 nieuwe recepten worden toegevoegd aan uw voedingsplan, zodat u altijd nieuwe en gevarieerde maaltijdopties heeft. Naast de consulten heeft u minimaal 6 maanden toegang tot de app. De app kan ook handig worden gedeeld met uw naasten of mantelzorgers. Goed eten zorgt voor een fitter gevoel en toename van uw conditie.


Kosten en vergoeding

De kosten voor de eerste drie uur worden vergoed door de basisverzekering*. Vergoeding voor The Right Meal valt onder diëtetiek. De kosten worden verrekend met het verplicht eigen risico. Veelal kunt u vanuit uw aanvullende verzekering gebruik maken van 1-2 uur extra ondersteuning. Om zeker te zijn welke vergoeding voor u wordt geregeld, adviseren we u contact op te nemen met uw zorgverzekeraar. Heeft u een aanvullende verzekering? Dan kunt u vanaf het vierde uur de vergoeding uit uw aanvullende verzekering gebruiken.

*Alleen bij een CZ-verzekering wordt 70% van de kosten vergoed, met gebruikmaking van uw eigen risico. 

Deelnemersvoorwaarden


Iedereen kan met The Right Meal werken aan een gezond eetpatroon voor sneller herstel, een fit gevoel of meer comfort. Mensen met nierziekten wordt geadviseerd om een gespecialiseerde diëtist te raadplegen.


Aanmeldproces 

Nadat u heeft gekozen voor The Right Meal, neemt The Right Meal zo snel mogelijk contact met u op om de mogelijkheden voor uw persoonlijke situatie te bespreken.