Mijn Leven 2.0

Mijn Leven 2.0 biedt inspiratie en hulp voor een prettig leven met een ziekte of lichamelijke beperking. Met een ziekte of beperking is je lijf niet meer hetzelfde. Hoe ga je verder? Denkt u dat uw leven beter kan, maar weet u niet precies hoe? Mijn Leven 2.0 helpt om de draad weer op te pakken, gericht op uw mogelijkheden en talenten.


Wat kunt u verwachten?

U start een online coachingsprogramma met een inspiratiesessie, een gesprek van maximaal 1 uur met een ervaringsdeskundige via (beeld)bellen. Tijdens de inspiratiesessie brainstormen jullie over wat u blij maakt en welke stappen u kunt zetten om uw leven fijner te maken. Soms is deze sessie voldoende, maar het is ook mogelijk om daarna steun te krijgen met het zetten van die eerste stap. Dit kan met behulp van een online platform, waarbij u 3 eenvoudige stappen zet.  Elke stap omvat een korte film met uitleg, voorbeelden van anderen met vergelijkbare ervaringen, en een opdracht die u bespreekt met uw ervaringsdeskundige.

Alle stappen van Mijn Leven 2.0 verlopen via een online platform, (beeld)bellen, e-mail of app.

Het resultaat:

 • Inzicht in wat u fijn vindt om te doen;
 • Een eerste stap op weg naar een prettiger leven met een beperking;
 • Tools en tips om effectief actie te ondernemen;
 • Meer vertrouwen in uw mogelijkheden om aangenaam te leven met uw ziekte of beperking.

Goed om te weten

Samen met u kijken we naar wat u wilt en kunt. De aandacht ligt op het ontdekken en benutten van uw mogelijkheden en talenten. We gaan niet aan de slag met het oplossen van eventuele (psychische) problemen die u mogelijk ervaart. Indien u ondersteuning nodig heeft bij psychische klachten waar u zelf geen antwoord op heeft, of die uw dagelijkse leven beïnvloeden (zoals relatieproblemen, financiële zorgen, werkgerelateerde stress, angst of somberheid), raden we u aan om contact op te nemen met een professionele hulpverlener zoals een ergotherapeut, psycholoog of uw huisarts.


Kosten en vergoeding

Deelname aan Mijn leven 2.0. is volledig kosteloos. Er is geen verzekering voor nodig.


Deelnemersvoorwaarden

Om deel te nemen, dient u te voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • 18 jaar of ouder zijn;
 • Woonachtig zijn in Nederland;
 • Een ziekte of fysieke beperking hebben en;
  – Wil nadenken over hoe u het leven leuk en interessant blijft invullen;
  – Hoop en inspiratie zoekt;
  – Niet toekomt aan fijne activiteiten.

Aanmeldproces

Als u heeft gekozen voor Mijn Leven 2.0, wordt er binnen enkele werkdagen contact met u opgenomen. Tijdens dit contact moment wordt er een afspraak gemaakt voor de eerste inspiratiesessie.