Mentaal Vitaal Infolijn

Mentaal Vitaal biedt ondersteuning aan iedereen die vragen heeft over mentale gezondheid en hulp zoekt zonder precies te weten waar dit te vinden. Of het nu gaat om sombere gevoelens, slaapproblemen, eenzaamheid of financiële zorgen.


Wat kunt u verwachten?

Veelvoorkomende mentale uitdagingen zoals angstklachten, het verbeteren van mentale fitheid, het verminderen van piekeren, slaapproblemen, het onderscheiden van een dip en depressie, en financiële zorgen kunnen worden aangepakt. Mentaal Vitaal biedt een luisterend oor, geeft tips of oefeningen en denkt mee over de best passende hulp voor u. Tijdens het eerste gesprek wordt besproken of verdere gesprekken nodig zijn of dat het huidige gesprek al voldoende hulp heeft geboden. De duur per gesprek varieert afhankelijk van de persoonlijke situatie en vraag (15-60 minuten).


Kosten en vergoeding

Ondersteuning via Mentaal Vitaal is volledig kosteloos. 


Deelnemersvoorwaarden

Mentaal Vitaal is er voor iedereen.


Aanmeldproces

Tijdens uw aanmelding voor Mentaal Vitaal Infolijn geeft u aan wanneer u het beste bereikbaar bent. Nadat u heeft gekozen voor Mentaal Vitaal ontvangt u een vragenlijst, vult u deze in en wordt u gebeld door een professional van de Mentaal Vitaal Infolijn voor een eerste afspraak.