Fysiotherapie

Fysiotherapie

Een fysiotherapeut behandelt mensen die moeite hebben met bewegen, bijvoorbeeld door pijn in spieren of gewrichten, een verkeerde houding of een blessure. Een fysiotherapeut richt zich op het verbeteren van de mobiliteit, het verminderen van de pijn en het herstellen van functies die zijn aangetast door blessures, ziekten of anderen oorzaken. Veel voorkomende klachten die behandeld kunnen worden door een algemene fysiotherapeut zijn: rug- en nekklachten, sportblessures, gewrichtsaandoeningen en overbelasting. Een fysiotherapeut helpt ook na operaties bij het herstellen van kracht en mobiliteit.


Wat kunt u verwachten?

Samen met de fysiotherapeut wordt de oorzaak van uw klachten onderzocht. Vanuit daar wordt een behandelplan opgesteld, afgestemd op uw eigen behoeften. Dit kan bestaan uit oefentherapie, mobilisatietechnieken en advies over houding en levensstijl. Afspraken worden in overleg gemaakt en het aantal behandelingen is afhankelijk van de klacht.


Kosten en vergoeding

  • De vergoeding voor Fysiotherapie komt vanuit uw aanvullende verzekering in de categorie ‘Beweegzorg’.
  • De hoeveelheid vergoedingen hangt af van uw specifieke aanvullende pakket.
    Sommige pakketten bieden een bepaald aantal behandelingen per jaar, terwijl andere een bepaald bedrag per jaar vergoeden.
  • Voor bepaalde chronische aandoeningen wordt fysiotherapie vanaf de 21e behandeling vergoed vanuit de basisverzekering. Voor de eerste 20 behandelingen dient u mogelijk zelf te betalen, tenzij uw aanvullende verzekering deze dekt.
  • U betaalt geen eigen risico vanuit de basisverzekering.
  • Indien u tegelijkertijd fysiotherapie en oefentherapie volgt, moeten de behandelingen op verschillende dagen gepland worden.Controleer de polisvoorwaarden van uw aanvullende verzekering om te zien hoeveel behandelingen u kunt krijgen.

Deelnemersvoorwaarden

Iedereen die hinder ondervindt van bijvoorbeeld blessures, stress, ziekte, (spier)spanning of spierspanningshoofdpijn kan deelnemen aan Fysiotherapie.
Belangrijk voor deelname is dat de motivatie er is om te leren én te oefenen.


Aanmeldproces

Nadat u heeft gekozen voor Fysiotherapie neemt de Fysiotherapeut binnen enkele werkdagen contact met u op voor een afspraak. Hierna volgt een intake en kan de behandeling beginnen.