Buurtsportcoach

De buurtsportcoach is er om in gemeenten en wijken te helpen bij het ontdekken van passend sport- en beweegaanbod. De coach is er voor mensen die (meer) willen bewegen of sporten en zelf niet goed weten hoe ze dat kunnen aanpakken. Een buurtsportcoach kan ook mensen helpen die eenzaamheid ervaren en graag weer actief willen deelnemen aan sociale beweegactiviteiten.

Wat kunt u verwachten?

De buurtsportcoach neemt telefonisch contact met u op. De coach heeft na deze intake gemiddeld één of twee gesprekken met u om u beter te leren kennen en uw wensen door te nemen. Tijdens deze gesprekken of daarna zal de coach u begeleiden bij het vinden van passend sport- en beweegaanbod en begeleidt u bijvoorbeeld bij een eerste kennismaking met een club of organisatie.

Kosten en vergoeding

Het adviesgesprek met de buurtsportcoach is kosteloos. Eventuele kosten voor een lidmaatschap bij een sportvereniging kunnen van toepassing zijn. Voor mensen met een beperkt budget zijn er in sommige gevallen subsidies beschikbaar, waarover de buurtsportcoach advies kan geven.

Deelnemersvoorwaarden

Iedereen kan begeleiding krijgen van een buurtsportcoach. Er zijn geen specifieke voorwaarden of beperkingen. Het is wel handig om bij uw aanmelding aan te geven of er fysieke of mentale bijzonderheden zijn waar de coach rekening mee kan houden.

Aanmeldproces

Na u heeft gekozen voor de Buurtsportcoach, neemt de buurtsportcoach binnen enkele werkdagen telefonisch contact met u op voor verdere begeleiding en planning van de gesprekken.