Alles over drinken

Alles over drinken helpt bij zorgen over alcoholgebruik

Alles over drinken is bedoeld voor mensen die zich zorgen maken over hun eigen alcoholgebruik en / of willen minderen, maar niet weten hoe ze dit moeten aanpakken. Het is ook voor mensen die bezorgd zijn over het alcoholgebruik van anderen in hun omgeving. Samen met een adviseur wordt er tijdens een gratis adviesgesprek de huidige situatie verkend. Alle zorgen en vragen met betrekking tot het gebruik worden bespreekbaar gemaakt. Na dit gesprek volgt een passend eerste advies.

Kosten: het adviesgesprek (en eventuele vervolggesprekken) zijn volledige kosteloos. Als er een verwijzing naar een verslavingsbehandeling nodig is (via de huisarts), kunnen er echter wel kosten aan verbonden zijn. Dit is afhankelijk van de hulpvraag.

Deelnemersvoorwaarden: iedereen kan deelnemen, inclusief jongeren, volwassenen, ouders/ naastbetrokkenen en ouderen.

Tijd: er wordt een (online) adviesgesprek gevoerd. Soms is één gesprek voldoende, maar in overleg kan worden bekeken welke vervolgstappen nodig zijn.

Alles over drinken is een samenwerkingsverband van verschillende instellingen voor verslavingszorg. De instelling in de uw regio neemt contact met u op.

Bekijk alle leefstijlbegeleidingen