Alles over drinken

Alles over drinken biedt ondersteuning aan mensen die zich zorgen maken over hun alcoholgebruik of die willen minderen, maar niet weten hoe ze dit moeten aanpakken. Het programma is er ook voor mensen die bezorgd zijn over het alcoholgebruik van anderen in hun omgeving.


Wat kunt u verwachten?

Samen met een deskundig adviseur verkent u tijdens een (online) adviesgesprek uw huidige situatie, waarbij alle zorgen en vragen rondom het gebruik bespreekbaar worden gemaakt. Op basis van dit gesprek ontvangt u een passend eerste advies dat is afgestemd op uw behoeften. Soms is één gesprek voldoende, maar indien nodig, kunnen in overleg, vervolggesprekken worden gepland.


Kosten en vergoeding

De kosten van Alles over drinken worden volledig gedekt door de basisverzekering. Hierdoor zijn het adviesgesprek en eventuele vervolggesprekken kosteloos. Mocht een verwijzing naar een verslavingsbehandeling nodig zijn (via de huisarts), kunnen er wel kosten verbonden zijn, afhankelijk van de hulpvraag.


Deelnemersvoorwaarden

Iedereen kan deelnemen, inclusief jongeren, volwassenen, ouders/ naastbetrokkenen en ouderen.

Alles over drinken is een samenwerkingsverband van verschillende instellingen voor verslavingszorg. De instelling in uw regio neemt contact met u op.


Aanmeldproces

Nadat u heeft gekozen voor Alles over drinken neemt een adviseur binnen enkele werkdagen telefonisch contact met u op voor een (online) adviesgesprek.