Alles over drinken

Alles over drinken helpt bij zorgen over alcoholgebruik.

Alles over drinken is er voor mensen die zorgen hebben over hun eigen alcoholgebruik en / of willen verminderen, maar niet weten hoe. En mensen die zich zorgen maken over het alcoholgebruik van anderen in hun omgeving. Samen met een adviseur wordt er tijdens een gratis adviesgesprek op ‘verkenning’ gegaan naar de huidige situatie. Alle zorgen en vragen rondom het gebruik worden hierin bespreekbaar gemaakt. Een passend eerste advies volgt na dit gesprek.

Kosten: het adviesgesprek (en eventuele vervolggesprekken) zijn geheel kosteloos. Indien er een verwijzing naar een verslavingsbehandeling nodig is (via de huisarts) kan dit wel kosten met zich meebrengen. Dit is afhankelijk van de hulpvraag.

Deelnemersvoorwaarden: iedereen kan deelnemen (jongeren, volwassenen, ouders / naastbetrokkenen en ouderen).

Tijd: er vindt een (online) adviesgesprek plaats. Soms is één gesprek voldoende. Er kan, in overleg, worden gekeken welke vervolgstappen nodig zijn.

Alles over drinken is een samenwerking van verschillende instellingen voor verslavingszorg. Er wordt contact met u opgenomen door de instelling in uw regio.

Bekijk alle leefstijlbegeleidingen